raporte

Raport vjetor 2015  

Publikuar më

Në vitin e parë të themelimit dhe aktivitetit të tij, Instituti për Demokraci, Media dhe Kulturë (IDMC) numëron para jush një sërë suksesesh. Mbi 22 aktivitete, rreth 1.200 të rinj pjesëmarrës dhe rreth 50 moderatorë e trajnues patën mundësi të shkëmbenin përvojë dhe mësonin nga njëri-tjetri. Të gjitha këto do të kishin qenë të pamundura pa ndihmën e dashamirësve të Institutit. Mirënjohje e veçantë për Fondacionin gjerman Konrad-Adenauer që mbështet aktivitetet tona, si partneri kryesor dhe institucional i IDMC në vend.

Sfidat e IDMC për vitin 2016 e në vazhdim do të jenë thellimi dhe gjetja e rrugëve të reja për të frymëzuar të rinjtë shqiptarë për rolin e tyre të rëndësishëm në vendimmarrjen politike. Por edhe për krijimin e një fryme të re debati mbi të shkuarën diktatoriale dhe të tashmen ende problematike në Shqipëri. Sepse siç thoshte edhe moto e konkursit kreativ për të rinjtë që u zhvillua gjatë vitit 2015, "për të krijuar një të ardhme më të mirë duhet të mësosh nga gabimet e të shkuarës".

Për lexim
Për lexim