kultura

Bashkëbisedim me shkrimtaren Alma Liço  

Publikuar më

IDMC ishte në Cërrik në kuadër të projektit "Letërsia si vend kujtese" me mësues dhe nxënës të zonës, si dhe me të ftuar shkrimtaren, ish-të përndjekur në zonën e Dragotit (Elbasan), Alma N. Liço.

Pas prezantimit të dokumentarit të IDMC "Fëmijët e diktaturës", shkrimtarja Liço lexoi pjesë nga libri i saj "Krahë të këputur" dhe u bë pjesë e një bashkëbisedimi me të rinjtë.

Dokumentari "Fëmijët e diktaturës" është prodhuar nga Instituti për Demokraci, Media dhe Kulturë, me regji të Besnik Bishës. Filmi ka në qendër fatin e katër personave në mosha të ndryshme që lindën dhe kaluan fëmijërinë e tyre në burgje apo vende të internimit: Simon Mirakaj, Alma Liço, Ritvana Mena dhe Lurian Mena.

"Krahë të këputur" është botimi i përjetimeve të shkrimtares Liço mbi internimin e saj dhe të familjes.

Drejtorja e IDMC, Dr. Jonila Godole dhe ekspertja e kurrikulës Fatmiroshe Xhemalaj, theksuan rëndësinë e njohjes së të shkuarës, të takimit të dëshmitarëve si dhe vizitat që të rinjtë duhet të kryejnë në vendet e kujtesës.