botime

Debati mbi filmat e ish-Kinostudios  

Publikuar më

Viti: 2020
Përgatiti: Erblin Vukaj
Redaktore shkencore: Dr. Jonila Godole

Për lexim
Për lexim

Televizioni publik shqiptar, por edhe televizione të ndryshme private, vazhdojnë të transmetojnë filmat e ish-Kinostudios "Shqipëria e Re", edhe pse kanë kaluar rreth 30 vite nga rrëzimi i regjimit komunist. Paralelisht me këtë shtrirje kohore, procesi i rehabilitimit të ish-të përndjekurve nga diktatura, i nisur në vitin 1991, ka ecur me hapa të ngadaltë, shoqëruar shpesh me frymë konfliktuale. Ky studim përshkruan debatin më të fundit të hapur rreth çështjes, analizon dhe e shtjellon atë duke rendur t'i japë elemente shtesë, dhe në fund disa përfundime dhe rekomandime.

Erblin Vukaj

Erblin Vukaj

Erblin Vukaj është studiues dhe gazetar me përvojë në shkencat e komunikimit. Ai ka kryer trajnime të ndryshme për IDMC dhe ka hulumtuar mbi të kaluarën komuniste/diktatoriale në Shqipëri si edhe rreziqet për lirinë e shprehjes në vend. Vukaj mban titullin Master në gazetari evropiane dhe ndërkombëtare.

Gjithë postimet

Postime të ngjashme

Debati për kujtesën përtej Kinostudios