Ditët e Kujtesës 2018

IDENTITETI DHE KUJTESA

#memorydays2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IDMC në partneritet me KAS ju njofton se aktiviteti i përvitshëm DITËT E KUJTESËS do të organizohet këtë vit në datat 22–31 tetor 2018. Edicioni i tretë i DITËVE TË KUJTESËS do të sjellë aktivitete të ndryshme nën moton "Identiteti dhe Kujtesa", aktivitete që synojnë ndërgjegjësimin e shoqërisë shqiptare për pasojat e krimeve të diktaturës dhe forcimin e dialogut mbi të shkuarën.

 

Aktivitetet e këtij viti do të jenë të larmishme, ndër të tjera:

  • Ceremonia e hapjes së Ditëve të Kujtesës dhe prezantimi i ekspozitës mbi STASI-n, më 22 tetor
  • Aktiviteti "Letërsia si vend kujtese", më 23 tetor
  • "Gruaja dhe barazia gjinore (1912–1939) në këndvështrimin e të rinjve", më 24 tetor
  • Trajnimi i punonjësve të muzeve dhe vendeve të kujtesës, më 25 tetor
  • Shfaqja e filmit "Azizi" në "Kinema Millenium", më 25 tetor
  • Promovime veprash shkencore mbi diktaturën, më 26 tetor
  • Leximi publik i dosjes së një ish-të persekutuari, më 26 tetor
  • Prezantimet e studiuesve të rinj mbi diktaturën, më 29 tetor
  • Ceremonia e ndarjes së çmimeve të konkursit "Pyet Gjyshërit 3", më 30 tetor
  • Konferenca shkencore "Të mohuar nga regjimi", më 30–31 tetor 2018


Informacione për aktivitetet në kuadër të "Ditëve të Kujtesës":

Programi i plotë i aktiviteteve (në anglisht, 890 KB)

Programi në shqip (115 KB)

 

Konsultoni edicionet e kaluara të DITËVE TË KUJTESËS 2016 dhe 2017.

Logo e Institutit për Demokraci, Media dhe Kulturë, IDMC

© 2015‒2020 Instituti për Demokraci, Media dhe Kulturë

IDMC në Twitter IDMC në Facebook IDMC në YouTube